pátek 27. září 2013

Three milk (cup)cake s kávou aneb Moje první výzva The Daring Bakers!


Hlavním impulsem pro založení blogu bylo to, že jsem potřebovala motivaci k plnění výzev The Daring Bakers. A je to tady, moje PRVNÍ výzva (kterou jsem málem zapomněla napsat, i když napečeno jsem měla už dlouho).

Zářijovou výzvu pro nás nachystala Inma z La Galletika, celý měsíc byla hrozně fajn, chválila hotové výzvy, vítala nováčky a hlavně se podle jejího návodu peklo vážně dobře. Three milk cake (populární hlavně ve Střední a Jižní Americe) mě v první chvíli nijak nenadchl, piškotová těsta nemusím a bojím se práce s bílky ve spojení s laciným studentsko-bytovým mixérem. Ale nakonec všechno dopadlo nad moje očekávání :)


pondělí 2. září 2013

You can't blame the Blueberry Pie...


There's nothing wrong with the Blueberry Pie, just people make other choices. You can't blame the Blueberry Pie, it's just... no one wants it.

Tohle říká Jeremy Lizzie ve filmu My Blueberry Nights.  Ten film miluju, upevnil ve mně nautuchající touhu po malé kavárně a taky skoro permanentní chuť na borůvky. Ale ta myšlenka z úvodu se mi strašně nelíbí - já CHCI borůvkový páj, chci ho hodně a chci ho často. Je osvěžující, nepřeslazený a hlavně je absolutním znamením léta. 

Z veškeré záplavy receptů na borůvkový páj jsem si vybrala ten podle Joy of Baking. Není složitý, je skvělý a je to jistota úspěchu.